February 22, 2018

December 2, 2017

November 15, 2017

November 3, 2017

October 15, 2017

October 15, 2017

September 9, 2017

Please reload

Post recenti

Camper-van Traveling tips + 10 FAQ

April 7, 2017

1/1
Please reload

Post in evidenza

Spreepark, Berlijn (NL)

August 6, 2017

Achter de hekken van het Treptower Park in Berlijn ligt een oud verlaten attractiepark genaamd SpreePark. Gesloten in 2002 en sindsdien zwaar in verval geraakt.

Door een gat in het hek te bereiken en eenmaal daar zit je in een andere wereld.

Waar vroeger kinderen gelukkig rondrende en schreeuwde om een ijsje,

is nu niemand meer te vinden. Enkel het geluid van het reuzenrad wat nog altijd ronddraaide was te horen, aangedreven door de wind maakte het een spookachtig piepend geluid wat wel toepasselijk was voor de situatie. Verder was het stil en verlaten.

 

 

Althans, dat dachten we.. Na even rond gelopen te hebben hoorde we plotseling mensen praten. Na ons snel verstopt te hebben achter een bosje bleek het gelukkig om een stel toeristen te gaan, Denen. Zij wisten ons te vertellen dat de eigenaar van het pretpark eens een cokedealer was en zijn park gebruikte om zijn geld wit te wassen, en zijn drugs te verstoppen.. De beste man had op het moment dat hij het heet onder zijn voeten kreeg snel zijn park cadeau gedaan aan zijn zoon en is met de noorder zon richting zuid Amerika vertrokken. Ondertussen gingen de politie onderzoeken naar de man en het park gewoon door en na een inval zijn kilo’s met coke teruggevonden onder andere in de achtbaan. De zoon is opgepakt en moest jaren zitten.

 

Of het waar is heb ik zo mijn twijfels bij, maar het maakte het wel des te leuker rond te lopen.. wie weet was er nog wat te vinden. Helaas voor ons geen pakketjes maar wel wat leuke foto’s kunnen maken.

 

Note: Na wat research achteraf bleek het verhaal van de eigenaar met de cocaïne nog niet heel gek ver van de waarheid af te liggen. Het echte verhaal luidt dat de eigenaar schulden van rond de 11.000.000 euro had en om die reden met zijn familie en beste werknemers vertrokken is naar Lima, Peru. Ze hebben 6 attracties meegenomen in 20 containers met het plan het nieuwe attractiepark LunaPark te openen in Lima. Dit plan mislukte en in 2004 is de eigenaar veroordeeld voor het smokkelen van 180Kg cocaïne in de mast van het schip ‘Fliegender Teppich’, in oktober 2006 is ook zijn zoon veroordeeld voor 20 jaar cel vanwege drugssmokkel.

Jaar van bezoek: 2013
Adres: Spreepark, Treptower Park, Berlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Seguici
Please reload

Archivio
  • Youtubelogo
  • FB logo
  • insta logo
  • Instagram - Grigio Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle