February 22, 2018

December 2, 2017

November 15, 2017

November 3, 2017

October 15, 2017

October 15, 2017

September 9, 2017

Please reload

Post recenti

Camper-van Traveling tips + 10 FAQ

April 7, 2017

1/1
Please reload

Post in evidenza

Het Ajoux-effect

October 15, 2017

Vrijwel iedereen kent het Axe effect. De marketing- en reclameprofessionals achter dat merk hebben er miljoenen in gepompt om vooral jongeren zover te krijgen dat ze dit goedje onder hun oksels sproeien of zich en rijkelijk mee inzepen tijdens het douchen of badderen. Het Axe-effect is een begrip onder jongeren - en dan met name jongens - omdat het suggereert dat je er heel gemakkelijk meisjes mee aantrekt. 

Maar weinig mensen kennen het Ajoux-effect - maar mogelijk gaat dat na dit stukkie veranderen. Ajoux is een piepklein dorp in de Ardèche. Het ligt op een rots die nogal uittorent boven de rest van het landschap. Er staan een paar huizen en er is een restaurantje met nogal weinig gerechten op de kaart. Het uitzicht is fenomenaal. Toch is dat niet de plek waar je optimaal het Ajoux-effect kunt ondergaan. Daarvoor moet je de afslag 'Hoevelaken' nemen en het bord 'Roulottes' volgen. De afslag heet zo omdat de bocht naar de weg naar de Roulottes zo scherp is, dat je het stukje weg bovenlangs moet nemen voor de draai. Dan rij je vervolgens een minuut of tien door het bos tot je bij het volgende bordje 'Roulottes' komt. Het zandpad op, weer een scherpe bocht en een tamelijk steile klim. En dan, dan ben je beland in de wereld van de woonwagens van Kees en Cecilia. Eenmaal daar hoef je vrijwel niets meer.

Als je wilt wordt er elke dag op topniveau voor je gekookt door Cecilia. De bbq op dinsdag is een begrip onder de gasten en mensen in de omgeving. De baravonden zijn een combinatie van oerhollandse gezelligheid en Franse joie de vivre. En vooral van hilarische conversaties en grappen en grollen die niet allemaal voor herhaling vatbaar zijn. Toch is dat niet de kern van het Ajoux-effect. Het Ajoux-effect is veel sterker en langduriger en diepgaander dan het Axe-effect ooit kan zijn.

Het Ajoux-effect grijpt diep in de levens in van de mensen die ooit op het erf van de Roulottes zijn geweest. Ik heb het ooit al eens een verslaving genoemd. Een gezonde, dat dan wel. Ik mag het zeggen, want wij ondergaan het al sinds 1998. We hebben vrienden en kennissen ermee aangestoken. Mensen die ons kennen, weten waar we over praten als het over woonwagens gaat.

Achter die woonwagens - en de datcha waarin wij 's zomers met onze goede vrienden Rob en Patty vertoeven - gaat een wereld schuil die je laat zijn en laat zien wie je bent. Terwijl je tegelijkertijd nogal weinig doet. Net als Axe heeft het Ajoux-effect ook filmpjes. Bekijk deze maar eens. En speciaal voor de motorliefhebbers 'the Road to Privas'. Klikken, kijken en daarna hoef je alleen nog maar te gaan. Allez, en route mes amis! Het pastis-terras wacht!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Seguici
Please reload

Archivio
  • Youtubelogo
  • FB logo
  • insta logo
  • Instagram - Grigio Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle